kedd, október 07, 2008

Orbán és a csihipuhi


Álljunk meg egy percre, mielőtt a hülye amerikai csihipuhis CIA-filmeken fölnőtt Orbán Viktor beharsogná az országot és a világot azzal, hogy az úgynevezett „megfigyelési” ügy valójában arról szól, hogy az orosz titkosszolgálat megvette a magyar minisztert és a magyar titkosszolgálat vezetőjét – sőt, őt eleve erre nevelte -, hogy Csányira dolgozzanak, mert ugye az osztrák olajtársaság nyomulása mögött az oroszok voltak, és nyilván Csányi Sándor bank-, olaj- és mit tudom milyen mágnás volt az újorosz gyarmatosítás legfőbb akadálya.

Ilyen marhaságokkal nem lehet elterelni arról a figyelmet, hogy miképpen került Demeter Ervin és Kövér László a történetbe. Hacsak nem úgy, hogy a KGB, Putyin parancsára fegyvert nyomatott az oldalukba, így kényszerítve őket arra, hogy egy magán titkosszolgálat embereivel diskuráljanak.

De ha már Csányit belekeverjük – bár csakugyan vastagon belekeveredett, amiről neki is ideje lenne számot adnia -, és mindenáron orosz-szálas kalandfilmet akarunk fabrikálni: ne feledkezzünk meg arról, hogy néhány hónapja, éppen az osztrák – ezek szerint orosz – olajvállalat nyomulásakor Simicska – vagyis Orbán – volt apehos emberei zsarolták meg, szintén törvénytelen eszközökkel szerzett információk alapján Csányit. Kíváncsi lennék, hogy ebben a kémes-Gazpromos-kágébés filmben hogyan dolgozza föl Orbán azt a tényt, hogy az osztrák-orosz nyomulást a magyar kormány verte vissza. (Alighanem a CIA nyomott fegyvert Gyurcsány és Szilvásy oldalába. Borzalom!)

Amire Orbánnak válaszolnia kell, az az, hogy milyen orosz érdek vezérelte például a Dávid Ibolyára és a Bajnai Gordonra való dolgozást? Ha nem orosz volt az az érdek, akkor kié?

Ha mégiscsak az az összefüggés, hogy nem annyira a KGB, mint inkább a Fidesz keveredett ebbe az alantas ügybe, akkor Orbán Viktor mit gondol a saját jövőjéről? Mert ugye „morálisan”… Jut eszembe: föltűnt valakinek, hogy a köztársaság elnöke, aki Gyurcsány őszödi beszédének kiszivárogtatása után pillanatokkal kész volt morális válságról beszélni, mekkorát tud hallgatni ebben az ügyben? Persze lehet, hogy a KGB zsarolja.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Iván, köszönöm Istennek, hogy megajándékozott veled minket és a Googlet. A Google révén akadtam ide ugyanis. Akkor egy javaslatta: írjál má végre a gonosz tóta worlukról, akiről éppen most derítette ki a MÚOSZ, hogy egy csúnya náci. Szerintem megérdemli, hogy szellemi fölényeddel agyagba döngöld te is.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések