szombat, október 18, 2014

Nem igaz

Próbálok tájékozódni, de nehéz: most jön az ebola vagy nem? Ide, Magyarországra. Senki nem tudhatja.
Tegnap azt hallottam, hogy hamarosan heti tízezer új megbetegedéssel számolhat a világ, Az talán elég ahhoz, hogy ide is beszivárogjon. Pár hete ezt még lehetetlennek gondoltuk, de már fölkészül az egészségügy. Nagyon helyesen.
Mivel az utóbbi esztendőben kénytelen voltam megismerkedni néhány kórházzal, jelzem: néhol elképesztőek a higiéniai állapotok. Különösen a vécékben. Nincs papír például, a melléhugyozás következményét ritkán takarítják. Ez se csoda: találkoztam olyan takarítónőkkel, akik 1600 forintot kapnak egy napi munkáért, ami nagyjából a vidékről való bejárásra elegendő. Mivel a kórházakat államosították, ezekért az állapotokért az állam felelős.
De az ebolaveszély jó alkalom, hogy össznépi higiéniai program induljon - nem majd, hanem a jövő héten. Például: tessék naponta többször kezet mosni, méghozzá szappannal. Tessék kerülni egymás érintését. Igen, bármennyire szép szokás a kézfogás,érintős  járványveszély idején nem praktikus. Az általános puszilkodás meg pláne nem. (Vannak itt, akik egymás szemét nyalják meg puszi gyanánt! Ez még járványmentes időben sem javallott. Erről föl kellene világosítani a hülye kamaszokat.)
Vagyis: nem igaz, hogy tétlenül kell várni a sorsa.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések